От 2025 г.  се задава голяма вълна от проекти за

...
От 2025 г.  се задава голяма вълна от проекти за
Коментари Харесай

Иде вълна от проекти за износ на втечнен газ към ЕС. И спад на цените

От 2025 година  се задава огромна вълна от планове за експорт на полутечен газ към Европейски Съюз, което ще докара до доста намаляване на неговите цени.

Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след края на специфичния Европейски съвет в Брюксел.

„ Тези планове ще усилят международните доставки на полутечен газ с 50 на 100. Така че се придвижваме от свят на дефицит на газ в свят, където скоро ще следим обилие на синьо гориво на пазара. И като се има поради смисъла на втечнения газ в нашия енергиен микс, това ще смъкна доста цените на газа ”, увери тя.

И посочи, че актуалните високи цени са спънка пред европейската конкурентоспособност, най-много при производството на метал, стъкло и торове. Сега е реализирана стойност на енергийните разноски от преди началото на войната на Русия в Украйна, само че те към момента остават високи.

Всяка година 300 милиарда  евро спестявания от Европейски Съюз се отклоняват на открито, най-вече към Съединени американски щати, което се дължи на фрагментацията на финансовите пазари и финансовите системи, сподели още Фон дер Лайен. Тя напомни думите на ръководителя на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард, че компаниите в Европейски Съюз ще могат да набират в допълнение към 470 милиарда евро годишно от финансовите пазари, в случай че съюзът им бъде приключен.

По думите й влизането в действие на СЕТА – Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Канада, е дало опция за експорт на храни към Канада за предходната година на стойност 4,5 милиарда евро. Това е с 53 на 100 повече, в сравнение с преди съглашението.

Същевременно Европейски Съюз се нуждае от законна миграция, добави Фон дер Лайен. През 2023 година в Съюза са пристигнали законно 3,5 милиона чужденци. Те са били поканени от работодатели. Това е три пъти повече от броя на нелегално пристигналите мигранти, посочи ръководителят на Комисията.

Необходимо е в Европейски Съюз да бъде въведен обединен метод по въпроса за банкрутите, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Така той разяснява  доклада за европейската конкурентоспособност, направен от някогашния италиански министър председател Енрико Лета, който бе разискван от водачите на страните членки.

„ Трябва да сближим изискванията за работа на сдруженията, да насърчим вложенията и достъпа до финансиране “, добави Мишел.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР